Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το Ινδιανόπουλο και το Φίδι Campfire Stories

Δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει….
Μια ιστοριούλα για να συγχωρούμε τους «κακούλιδες» που μας στενοχώρησαν και να ξανασκεφτόμαστε τις επιλογές μας. Αααα!!! όχι μη μαλώνετε τους εαυτούς σας όχι απλά την επόμενη φορά λίγο περισσότερη προσοχή και θυμηθείτε την ιστοριούλα γιατί ναι σίγουρα θα την ξαναπάθετε αλλά και αυτό δεν είναι κακό… ο άνθρωπος παραπατά πέφτει σηκώνεται και επειδή κάποια φορά ξεφεύγει το βλέμμα από το μονοπάτι ξαναπέφτει στη λακκούβα, ξανασηκώνεται,……, αλλά ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ εκεί στο τέρμα του μονοπατιού ναι σε εκείνο το φωτάκι που μόλις διακρίνεις είναι εκείνο που αναζητάς. Αλλά και αν απογοητευτείς προσωρινά έλα ένα άλλο βράδυ εδώ στη ζεστή μας παρέα, θα σου προσφέρει ζεστασιά κάτω από το λυχνάρι, μακρυά από το αγέρι και θα σου πούμε ένα άλλο παραμύθι.

Το Ινδιανόπουλο και το Φίδι


Οι Ινδιάνοι  πολλές φορές έστελναν τα παιδιά τους μακριά για να αναζητήσουν ένα όραμα. Αυτή είναι στην περίπτωση μας η ιστορία ενός ενός μικρού Ινδιάνου.

Ο μικρός μας Ινδιάνος ξεκίνησε να ανέβει στην κορυφή του βουνού για να αναζητήσει το όραμα του. Καθώς ανέβαινε όλο και πιο πάνω ο αέρας γινόταν ολοένα και πιο δροσερός. Στο δρόμο του συνάντησε ένα φίδι. Το φίδι έτρεμε από το κρύο και είπε στο μικρό Ινδιάνο «Σςςε παρακαλώςςςςς, βοήθησσσσε με. Δεν μπορώ να κουνηθώςςςςςς, κρυώνω τόσσσσο πολύ που δεν μπορώ να σσσσυνεχίσω και να κατέβω πιο κάτωσσσς».

Τότε το Ινδιανόπουλο είπε στο φίδι. «Αποκλείτεαι!! Εσύ είσαι ένα φίδι αν πάω να σε σηκώσω θα με δαγκώσεις».  Το φίδι του απάντησε. «Όχι, όχι δεν θα το κάνω, υπόσχομαι δεν θα σε δαγκώσω αν με σηκώσεις και με βοηθήσεις να κατέβω το βουνό.»

Κι έτσι ο μικρός Ινδιάνος σήκωσε το φίδι, το έβαλε μέσα από το πουκάμισο του και συνέχισε να ανεβαίνει προς την κορυφή σε αναζήτηση του οράματος του. Όταν πια κατέβεηκε από το βουνό έβαλε το χέρι του μέσα στο πουκάμισο, έπιασε το φίδι, το έβγαλε έξω και τότε το φίδι δάγκωσε το μικρό ινδιάνο.

Το αγόρι όλο απορία απευθύνθηκε  το φίδι «Ε! Με δάγκωσες, μου είπες ότι αν σε βοηθούσα δεν θα με δάγκωνες!!.»

Το φίδι απάντησε στο μικρό Ινδιάνο, «Μα ήξερες τι ήμουν όταν με σήκωσες!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου